torsdag den 5. september 2013

Æbler, æbler, æbler

Det er den tid på året og familien plukkede frugt direkte fra træerne for første gang. Det var en fantastisk oplevelse, både for børn, voksne og pengepung. Ungerne spiste ingen aftensmad, for de havde smagt på både blommer, pærer og æbler.


Lindved Frugt ved Højby dannede ramme om vores lille lørdagseventyr. Og selvom vi blev overrasket af lidt regn og måtte søge ly under nogle brede æbletræer buske. Mindstetrolden gnaskede æbler under busken og spillede bagklog "Jeg sagde jo, at skyerne var sorte, mor!"

Hjemme igen laver jeg Verdens Bedste Æblemos (ca. 1 liter):

Ingredienser
  • 1200g æbler (1/3 Guldborg, 1/3 Discovery og 1/3 Sunshine)
  • 1 tsk. stødt kanel
  • 3 dl vand
  • 1 spsk. citronsaft
  • 1 tsk. salt
  • 1 vaniljestang, delt
Fremgangsmåde
  1. Skræl og rens æblerne. Gem skræller og kernehuse!!!
  2. Skær dem i mindre stykker og læg dem i en gryde.
  3. Tilsæt de øvrige ingredienser og kog 25 min.
  4. Fjern vaniljestangen. Gem!!! 
  5. Hæld i skoldet, atamonrenset glas.

Når du nu alligevel står med en masse skræller, kernehuse og en kogt vaniljestang, så kan du jo lige så godt lave Æblegele (1 syltetøjsglas):
  1. Hæld skræller og kernehuse i en gryde og dæk med vand.
  2. Skrab kornene ud af vaniljestangen og tilsæt både korn og stænger.
  3. Kog 20 min., si vandet fra og smid skræller og vaniljestænger ud.
  4. Hæld vandet tilbage i gyden og tilsæt 30g sukker pr. dl væske. 
  5. Kog til massen når 107 grader og hæld på skoldet, atamonrenset glas.
Pigerne nyder æblemosen ovenpå havregrøden, til vaflerne og som dessert med knuste makroner og lidt fløde. (Hurtigversion af gammeldags æblekage).
I morgen er det fredag og så må man få dessert efter aftensmaden til Disneysjov.
Prøv opskriften på Gammeldags Æblekage fra Aarstiderne. Den eneste, der smager som mormor lavede den.

Læs mere om genbrug i køkkenet!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Umm Happy Happy Happy.... Tell Me'bout it!