mandag den 6. januar 2014

Billige pigeon-æbler, hokkaidosuppe og kesoplätter

Jeg var så heldig at få 750g pigeon-æbler til bare 2 kroner i Netto... Så jeg snuppede naturligvis 3 pakker :-D
Så her til eftermiddag fik jeg renset langt de fleste æbler og lavede et stort glas æblemos. Og naturligvis også gjort klar til æblegelé.

Herren i den grå jakke trækker glædeligt Mindstetrolden rundt på skøjtebanen, så hun ikke føler sig udenfor. Det er hårdt for ryggen - han er en skat!
Og se lige Størstemusen på skøjter! Hun er et naturtalent :-)

Mens Ældstemusen blendede æblemos, lavede jeg kesoplätter efter Janes opskrift. Keso er hytteost på svensk, så her er der tale om små hytteostpandekager. De smager super syndigt, men er sunde. Kun 174 kcal pr. 100g, og her er der tale om proteiner og fedt.


Kesoplätter (18 stk.)
4 æg
250g hytteost
2 spsk. HUSK
Revet skal af ½ citron
½ tsk. kardemomme, stødt
Kokosolie til stegning
  1. Blend æg og hytteost med stavblenderen. Tilsæt HUSK, citronskal og kardemomme.
  2. Smelt kokosolie og lave små pandekager med en spiseske.
  3. De smager godt med honning, æblemos eller banan.

Til aftensmad fik vi hokkaidosuppe efter Erlands opskrift.
Herhjemme skræller vi dog ikke vores økologiske græskar. Det er simpelthen spild af tid, skrællen bliver lige så fin og mør efter små 20 min.
Og så havde jeg altså ingen skalotteløg, så det blev et rødløg.


Hokkaidosuppe med belugalinser og salte kerner
1 økologisk hokkaidogræskar
Vand, så det dækker
1 spsk. smør
1 fed hvidløg, fintsnittet
1 rødløg, hakket
1 lille dåse kokosmælk
½ tsk. cayennepeber
-----
1 dl belugalinser
1 tsk. salt
2 dl vand
----
1 dl græskarkerner
1 tsk. salt
1 dl vand
1 spsk. smør
----
Purløg
  1. Halver græskaret, fjern kernerne, skær evt. pletter fra og skær resten af græskaret i 2x2cm stykker. Læg dem i en gryde, dæk med vand og kog 20 min.
  2. Kog belugalinser med salt og vand 15 minutter, tag låget af og lad vandet fordampe. Hæld i en lille serveringsskål.
  3. Tørsteg græskarkernerne på en metalpande. Når de begynder at poppe, drys salt over, så vand og en smørklat. Steg videre, til de igen er tørre. Hæld i en lille serveringsskål. 
  4. Rengør panden med kogende vand. Smelt smørret og steg løg og hvidløg klare heri. Hæld dem over i en suppeterrin med cayennepeber og kokosmælk.
  5. Når græskaret er mørt, tages de op med en hulske og lægges i terrinen. Blend med stavblender, tilsæt evt. lidt kogevand, til du har den ønskede konsistens.
  6. Server suppen med belugalinser, græskarkerner og purløg.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Umm Happy Happy Happy.... Tell Me'bout it!