mandag den 8. september 2014

Økologiske Høstmarkeder 2014

Lørdag d. 30. august var vi forbi Maria Bastholm i Fredericia. Det sødeste lille sted.





Ungerne fik lov at vælge et stykke af Marias hjemmelavede kage. Størstemusen valgte den lækreste Squash-chokolade-kage med cremeost-frosting, Mindstetrolden valgte den fineste mirabelletærte. Herren & jeg delte et stykke brombærtærte og fik en kop kaffe. Alt sammen af fine gamle tallerkener med guldkant.


Vi fik lov at prøve at presse æbler til most.


Fine små grisebasser...


Størstemusen fik lov at købe lidt med hjem...


Kan et barn på 6 år virkelig lide squash SÅ meget, tænker du nu...
NOP!


Opskriften følger med!

Jeg har ændret lidt i opskriften. Her er vores laktosefri version:

Squash-chokolade-kage [bradepande 20x30cm]
185g smør
375g sukker
5 æg (small)
1 tsk. vaniljepulver
skal fra ½ citron
1 liter revet squash
300g hvedemel
70g kakao
2½ tsk. bagepulver
1½ tsk. natron
1 tsk. kanel
½ dl soyamælk vanille
  1. Pisk smør og sukker i røremaskinen.
  2. Tilsæt æg, et ad gangen.
  3. Tilsæt vanilje, citronskal og squash.
  4. Bland de tørre ingredienser sammen og tilsæt halvdelen.
  5. Pisk grundigt, tilsæt soyamælk, pisk igen og tilsæt resten af ingredienserne.
  6. Hæld dejen i formen og bag midt i ovnen 1 time ved 180 grader.

Søndag d. 31. august smuttede vi ud til Endrik Maat på Rødmose Gartneri til hans årlige høstmarked. Ungerne har glædet sig til igen i år at plukke tomater, agurker, peberfrugter og vindruer i Endriks drivhuse. Og ikke mindst kagerne. Der er altid gode kager. Yndlingskagen i år var den glutenfri chokoladekage med bønner.






En lækker chokoladekage, der sagtens kan spises selvom du ikke er glutenallergiker.
Portionen rækker 12 store eller 20 små muffins. Du kan også bage kagen i en lille bradepande.
  • 200 gr. kogte sorte bønner kogt efter anvisning på posen
  • 100 gr. blødt smør
  • 100 gr. rørsukker
  • 100 gr. frosne bananer
  • 100 gr. smeltet chokolade
  • Lidt vaniljepulver
  • 1 nip salt
  • ½ dl. cacao
  • 1 tsk. bagepulver
  • ½ tsk. natron
  • 5 små æg
  • Revet skal af en økologisk appelsin
  • evt. hakkede valnødder
Blend bønnerne i en foodprocessor, kom sukker, banan og smør i og blend til massen er glat.
Tilsæt den afkølede smeltede chokolade og blend igen.
Tilsæt de tørre ting og æggene et ad gangen. Evt. nødder vendes i til sidst.
Dejen fyldes i muffins forme og bages ved 185o i ca. 35 min. eller til de er gennembagte.
Vælger du at bage kagen i bradepande med bagepapir, skal bages 45-50 min.
Jytte Grøndahl
* Opskriften er lånt fra Rødmose Gartneri

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Umm Happy Happy Happy.... Tell Me'bout it!